keskiviikko, 03 huhtikuu 2019 14:44

Jesse Welling Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi - myös Kari Haakana vantaalaisten valmennustiimiin

Kiekko-Vantaa on pestannut Jesse Wellingin päävalmentajakseen.

Kiekko-Vantaa tiedotti tänään verkkosivuillaan, että se lähtee 25-vuotisjuhlakauteen Jesse Wellingin komennossa. Myös tällä kaudella Kokkolassa valmentanut Kari Haakana liittyy Kiekko-Vantaan valmennustiimiin.

– Hyvillä mielin saavun Vantaalle. Haaste on kova ja mielenkiintoinen. Intoa on paljon, enkä malta odottaa, että pääsemme aloittamaan työt, Jesse Welling kertoo Kiekko-Vantaan tiedotteessa.

Keskiössä ovat urheilullisuus ja päivittäinen laadukas työnteko.

– Haluamme luoda sellaiset toimintatavat ja ympäristön, jossa pelaajat kehittyvät ja joukkue menestyy. Kun arkityö on laadukasta ja joukkue on sitoutunut sekä yhtenäinen, niin yksilöt menevät eteenpäin ja menestystä tulee joukkueena, Welling sanoo.

Welling toimi seitsemällä edellisellä kaudella Rauman Lukon liigajoukkueen apuvalmentajana. Sitä ennen 41-vuotias helsinkiläislähtöinen luotsi toimi yhden kauden verran JYPin liigajoukkueen valmennustiimissä.

– Raumalla oli positiivisia kausia, mutta myös pettymykseen päättyneitä kausia. Paljon opittiin ja koettiin, Welling sanoo.

Nyt Welling hyppää ensimmäistä kertaa valmentajaurallaan päävalmentajan saappaisiin.

– Siitä on 12 vuotta, kun päätin pelaajaurani ja olen toiminut jääkiekossa erilaisissa valmennustehtävissä ja kahdeksan vuotta vietin SM-liigassa. Koen, että nyt oli oikea aika siirtyä päävalmentajaksi, Welling tuumaa.

Pelaajaurallaan Welling tahkosi 196 SM-liigaottelua Jokereiden, Bluesin, Ilveksen, SaiPan, JYPin ja Pelicansin riveissä. Lisäksi hän hyökkäsi 70 Mestis-ottelun verran HC Salamoiden, Jukurien ja Kiekko-Vantaan pelipaidoissa. Welling oli voittamassa Jukureille Mestis-mestaruutta kaudella 2005–06. Lisäksi hän pelasi uransa aikana Pohjois-Amerikassa, Tanskassa, Italiassa ja Itävallassa.

Millaisena sarjana valmentajavelho näkee tuhansien tarinoiden Mestiksen?

– Mestiksellä on iso merkitys suomalaisessa jääkiekossa. Sarja on vaativa ja tasainen. Erot syntyvät pienistä asioista, Welling tietää.

Kiekko-Vantaa haluaa olla ensi kaudella luisteluvoimainen, kamppailuvalmis, yritteliäs, taitava ja tehokas joukkue.

– Pelinopeus ja kamppailupelaaminen ovat keskiössä. Jotta voimme pelata sellaista peliä, niin tunnetilan täytyy olla kova ja sen haluan näkyvän meidän pelaamisessa, Welling valottaa.

Kuva: Mikko Mannonen