perjantai, 12 huhtikuu 2019 13:40

Jokipojille kuusi sopimusta - kolme jatkosopimusta ja kolme uutta pelaajaa

Jokipojat tiedotti perjantaina uusista sopimuksista.

Jokipojat on tehnyt kolme jatkosopimusta, sekä kolme uutta pelaajasopimusta tulevaa kautta koskien. Miro Väänänen, Tatu Kokkola sekä Wiljami Kupiainen jatkavat Jokipojissa viime kauden tapaan. Heidän kaikkien sopimus kattaa kauden 2019-2020. Kaksi uutta pelaajaa saapuvat Porvoon Huntersin Suomi-Sarja joukkueesta. Maalivahti Dominik Salaman ja hyökkääjä Jonne Bryggerin sopimukset ovat mallia 1+1-vuotta. Kolmas uusi pelaajasopimus on solmittu joensuulaislähtöisen nuoren puolustajalupauksen Santeri Silvennoisen kanssa, joka saapuu takaisin kotikaupunkiinsa Tampereen Ilveksen organisaatiosta. Silvennoisen pelaajasopimus kattaa kauden 2019-2020.

Viime kaudella todellisen läpimurron Mestis-kaukaloihin tehnyt Miro Väänänen jatkaa kasvattiseurassaan. Toissa kaudesta yli nelinkertaistunut pistemäärä tietää hyvää myös tulevaisuutta ajatellen ja kyseessä saattaakin olla seuraava joensuulainen liigakiekkoilija, jos kehitys jatkaa kulkuaan.

- Hienoa että saatiin pidettyä Miro Joensuussa. Vahva läpimurtokausi takana ja uskon, että potentiaalia on vieläkin enempään. Minun mielestäni Miro olisi minkä vaan Mestis jengin top 2 sentteri, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell myhäilee seuran tiedotteessa.

- Hyvät on fiilikset, että pääsee jatkamaan Jokipojissa. Joensuu on hyvä paikka pelata ja puitteet ovat kunnossa. Helppoa jatkaa ensi kaudelle, kun ympäristö ja pelaajat on suurimmaksi osaksi tuttuja. Päävalmentaja Petrell vaikuttaa todella hyvältä ja reilulta valmentajalta. Uskon, että saadaan sen kautta uutta näkökulmaa peliin ja erilaista pelityyliä, Väänänen kommentoi.

Parilla edellisellä kaudella Mestis senttereiden kermaan itsensä pelannut Tatu Kokkola jatkaa myös ärjypaidoissa. Suonenjoelta syntyjään oleva, mutta KalPassa varsinaisen junnuputken läpikäynyt Kokkola on iso osa Jokipoikia ja sen todistaa myös kahdella edellisellä kaudella hankitut 75 tehopistettä. Tämän kevään pudotuspelit hän naputteli piste per peli tahdilla. Hän on myös KalPan A-junioreiden Suomen mestari vuoden takaa.

- Tatu on taitava klassinen sentteri, jolla on iso erikoisosaaminen ylivoimalla. Pelasi nousujohteisen kauden ja oli ”pleijareissa” parhaimmillaan. Hän olisi myös minkä vaan Mestis porukan top 2 sentteri. Miron ja Tatun jatkot takaavat meille todella laadukkaan keskustan, Petrell arvioi.

- Mielelläni jatkan uraani Joensuussa! Jokipojat on perinteikäs Mestis-seura ja täällä hoidetaan kaikki viimeisen päälle. Viime kaudesta jäi sen verran hampaankoloon, että eiköhän me palauteta menestys Joensuuhun, Kokkola täräyttää.

”Väänäsmäistä” läpimurtoa tulevalla kaudella hakee myös toisen polven puolustaja Wiljami Kupiainen, joka jatkaa myös Jokipojissa. Erittäin hyvin liikkuva ja kiekollisesti lahjakas puolustaja ei ole saanut vielä kaikkea potentiaaliaan irti, mutta odotukset ensikauteen ovat kovat myös valmennuksella.

- ”Wiltsu” liikkuu erittäin hyvin ja uskon, että me saamme hänestä paljon ilon hetkiä tulevalla kaudella. Tiettyjä asioita puolustamisessa pitää vielä parantaa, mutta haluan antaa hänelle mahdollisuuden pelata omilla vahvuuksillaan, Petrell ennakoi.

- Tavoitteena on ottaa seuraava steppi uralla ja vakiinnuttaa lopullisesti paikka pelaavassa kokoonpanossa! Omilla vahvuuksilla aion pelata ja auttaa sitä kautta joukkuetta hyviin tuloksiin, Kupiainen tuumaa.

Uutta verta joensuulaisten maalinsuulle tuo Suomi-Sarjan parhaaksi maalivahdiksi valittu Dominik Salama. 21-vuotias Vantaalta syntyjään oleva Salama on kulkenut hieman eri reittejä kuin monet muut Mestis-maalivahdit. Hän ei ole koskaan edustanut varsinaisia suurseuroja, mutta jälki on ollut lähes aina vakuuttavaa. Varsinkin kaksi edellistä kautta olivat napakymppejä, kun hän nosti Karhu-kissat A-junioreiden Liigaan 94.6 torjuntaprosentillaan. Kehitys jatkui tähänkin kauteen, joka jatkui Suomi-Sarjassa. Hänen torjuntaprosenttinsa 93% oli sarjan kovin lukema, jolla hän johdatti Porvoon Huntersin historiansa parhaaseen tulokseen ja aina Mestis-karsintoihin saakka, jossa hän myös esiintyi edukseen.

- Dominik oli Porvoossa tällä kaudella Suomi-Sarjan paras veskari, joka johdatti Huntersin historiansa parhaaseen tulokseen. On mennyt vähän erilaisen polun jääkiekkoilijana ja on ansainnut paikan näyttää osaamistaan myös Mestiksessä, Petrell kommentoi.

- Olen kuullut pelkkää hyvää Jokipojista ja päävalmentajasta Joni Petrellistä! Uskon, että pystyn kehittymään Jokipojissa tosi paljon, Salama kommentoi.

Toinenkin uusi hankinta tulee Porvoosta. Tällä kertaa kyseessä on hyökkääjä Jonne Brygger. Vuonna 2000 syntynyt porvoolainen ihastutti Suomi-Sarjassa hienoilla suorituksillaan ja vihastutti vastustajiaan kovilla taklauksilla. Brygger on läpikäynyt Jokereiden juniorimyllyn, jossa edellisellä kaudella kipparoi B-junioreita. Nuori mies näytti kykynsä ja paukutti heti ensimmäisellä kaudellaan miesten sarjassa 38 otteluun tehot 21+14=35 ollen Huntersin paras maalintekijä. 

- Jonne on hyväjalkainen hyökkääjä, jolla on timanttinen luonne. Vaikka on vasta vuonna 2000 syntynyt, niin pelasi Porvoossa erittäin miehekkään kauden tehden mm. yli 20 maalia. Pelaajana periksiantamaton ja monikäyttöinen. Pelasi menneellä kaudella keskellä, laidassa, ylivoimaa ja alivoimaa. On käynyt Jokereiden laadukkaan junnuputken läpi ja ollut useana vuotena kapteenistossa. Jonnella on mahdollisuudet mihin vain, Petrell kehuu.

- Haluan ottaa seuraavan askeleen jääkiekkoilijana ja tämä tilaisuus sopii siihen mainiosti. Tavoitteena on saada vastuuta onnistumisien kautta ja siinä samalla auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon, Brygger kertoo.

Kolmas uusi pelaaja Jokipoikien edustusmiehistössä on puolustaja Santeri Silvennoinen, joka ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa ärjypaidassa. Nuori rightin-kätinen puolustaja on Jokipoikien oman ja laadukkaan juniorimyllyn tuotantoa, joka on viilettänyt Tampereen Ilveksen organisaatiossa viimeiset neljä kautta. Silvennoinen on kuulunut Ilveksen kapteenistoon niin B-, kuin A-junioreissakin, joka osoittaa kuinka säntillinen kiekkoilija onkaan kyseessä. Päättyneellä kaudella Silvennoinen oli Ilveksen A-junioreiden toiseksi tehokkain puolustaja. Tuleva kausi on Silvennoisen ensimmäinen miesten sarjassa.

-Olen kuullut Santerista pelkkää hyvää ihmisenä ja urheilijana. Keskustellessani hänen kanssaan vakuutuin hänen pyrkimyksestään kehittyä ja halusta olla iso osa joukkuettamme. Eikä noita rightin pakkeja koskaan puissa kasva. Olen todella tyytyväinen, että saatiin motivoitunut joensuulainen takaisin kotiin, Petrell sanailee.

- Todella hyvät ja odottavat ovat tunnelmat, että pääsen takaisin Joensuuhun ja edustamaan Jokipoikia! Ensi kauden tavoitteena on joukkueena tietysti edetä mahdollisimman pitkälle ja voittaa mestaruus. Henkilökohtaisesti tavoitteena on kehittyä pelaajana miesten peleissä. Vahvuuksiani on monipuolisuus, luistelu ja kiekon kanssa pelaaminen, Silvennoinen avaa

Jokipoikien hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen on tyytyväinen uusiin pelaajahankintoihin ja toteaa sopimusneuvottelujen olevan hyvässä vauhdissa myös muiden pelaajien ja taustaryhmän osalta.

- Viime kausi ei mennyt tuloksellisesti niin kuin odotimme. Nyt on kuitenkin aika kääntää uusi sivu ja katseet tulevaa kautta kohti. Olemme saaneet jo nyt varmistettua hyviä jatkosopimuksia tärkeiden pelaajien kanssa. Olen myös mielissäni uusista Joensuuhun saapuvista pelaajista, jotka toivotankin lämpimästi tervetulleeksi Pohjois-Karjalaan. Sopimusneuvottelut ovat olleet jo tovin hyvässä vauhdissa ja uskon, että meillä on lisää tiedotettavaa lähiaikoina, Immonen paljastaa.

Tiedote: Jokipojat