torstai, 18 huhtikuu 2019 09:23

Jokipojat vahvisti rivejään neljällä sopimuksella - Saku Kivinen Kokkolasta Joensuuhun

Jokipojat tiedotti keskiviikkona neljästä solmimastaan sopimuksesta.

Jokipojat on solminut kautta 2019-2020 koskevat sopimukset neljän uuden pelaajan kanssa. Kokkolan Hermeksessä todella vahvan kauden pelannut 23-vuotias Saku Kivinen on viimeisin vahvistus hyökkäykseen. Maalivahtiosasto täydentyy Porin Ässistä saapuvalla ja Liigassakin debytoineella Kasperi Kotkaniemellä. Omista A-junioreista edustusjoukkueeseen nousee Aleksi Inkinen ja Ville Haapalainen.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Saku Kivinen on hyvä kuvaus modernista voimahyökkääjästä, joka ei taka-askeleita ota ja tulostakin syntyy kiitettävästi. Menneellä kaudella pisteet 15+15=30 nakuttanut Kivinen pelasi erinomaisen kauden Hermeksessä, jota tukee myös todella kova lukema +19 tehotilastossa. Kivisen vaarallisuudesta kertoo myös pudotuspelien kuudessa pelissä syntyneet neljä pistettä (2+2).

- Saku oli minun listani kärkipäässä, kun katselin mahdollisia uusia vahvistuksia Joensuuhun. Todella timanttinen joukkuepelaajan luonne. Pelasi parhaan Mestis-kautensa, mutta uskon että uusi ympäristö ja uudet haasteet auttavat häntä vieläkin kovempiin lukemiin. Saku tulee olemaan meille tärkeä palanen ensikaudella, päävalmentaja Joni Petrell kehuu tuoretta suojattiaan.

- Olen kuullut paljon hyvää Jokipoikien toiminnasta ja päävalmentaja Petrellistä. Tavoitteeni on olla tärkeä pelaaja joukkueelle, johon valmennus ja pelaajat voivat luottaa oli tilanne mikä tahansa. Joensuulaisyleisölle lupaan tarjota kovaa ja viihdyttävää jääkiekkoa, Kivinen lataa.

Maalivahti Kasperi Kotkaniemi saapuu Joensuuhun Porin Ässien Liiga-joukkueesta, jossa pääsi menneellä kaudella pelaamaan 8 runkosarjaottelua. Muuten kausi sujui Ässien A-junioreissa. Kotkaniemi on kuulunut jo pitkään ikäluokkansa lupaavimpiin maalivahteihin, josta todisteena parin vuoden takainen kevät, jossa hän torjui Ässien A-juniorit aina hopealle saakka hänen itse ollessaan vielä B-juniori ikäinen. Mutta nyt on seuraavan stepin paikka ja se tapahtuu Joensuussa. Suhteellisen pienikokoisen (175cm) maalivahdin isoihin vahvuuksiin kuuluu liikkuminen ja pelinluku. 

- ”Kassu” on minulle tuttu tapaus ja olen todella tyytyväinen, että saatiin hänet Joensuuhun. Hänellä on kova kilpailuvietti ja senkin takia hän on todella sitkeä taistelija. Joensuu on varmasti hyvä paikka ”Kassulle” ja olen vakuuttunut, että hänellä on vielä pitkä Liiga-ura edessään. Siinä meillä on nyt Dominikin kanssa todella lahjakas ja eteenpäin haluava kassariduo, jota on arjessa mukava työstää, Petrell makustelee.

- Hyvillä fiiliksillä tottakai tulen Joensuuhun. Tuttu päävalmentaja vaikutti päätökseeni tehdä sopimus Jokipoikiin. Tavoitteena on tehdä läpimurto miesten peleihin ja auttaa joukkuetta menestymään. Voittopelien jälkeen kotiyleisöllekin on ehkä jotain kivaa luvassa, Kotkaniemi paljastaa.

Jokipoikien juniorimylly on taas tuottanut tulosta ja sen ansiosta seuran omista junioreista nousee edustusmiehistöön uusia lupaavia pelaajia. Laitahyökkääjänä pelaava Aleksi Inkinen oli Nuorten Mestiksen toiseksi paras maalintekijä 31 osumallaan. Pistepörssissä hän sijoittui koko sarjan kolmanneksi tekemällä 46 otteluun 56 tehopistettä. Jokipoikien A-junioreihin täksi kaudeksi saapunut keskushyökkääjän paikalla operoiva Kiimingin Kiekko-Poikien kasvatti Ville Haapalainen sijoittui Nuorten Mestiksen pistepörssissä kuudennelle sijalle 53 tehopisteellään. 

- Meillä on todella hyvä keskustelu yhteys A-nuorten valmentajan Simo Karjalaisen kanssa ja haluamme yhdessä motivoida omia nuoria pelaajiamme antamalla heille mahdollisuuksia harjoitella ja mahdollisesti myös pelata edustusjoukkueen mukana. Molempien pelaajien vahvuudet löytyvät hyökkäyssuuntaan pelaamisessa, joten tulemme keskittymään paljon pelin lainalaisuuksiin ja puolustuspelaamiseen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö pelaajat saisi pelata omilla vahvuuksillaan, Petrell kommentoi.

Tiedote: Jokipojat

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next