perjantai, 26 huhtikuu 2019 15:31

Niko Härkösestä IPK:n päävalmentaja - Otto Huttuselle jatkosopimus

IPK tiedotti uudesta päävalmentajastaan perjantaina.

IPK on palkannut ensi kauden päävalmentajakseen Niko Härkösen. Peli-Karhujen ja Härkösen sopimus on mallia 1+1. 

- Innostuneet ja odottavaiset fiilikset uudesta haasteesta. Olen aina tykännyt meiningistä, joka Iisalmessa on ollut ja varsinkin pienen kaupungin yhteisöllisyys sekä mahtavat fanit ovat tehneet vaikutuksen. Täynnä intoa ja tarmoa tulen sinne ja kaikki osaaminen lyödään likoon, että voidaan tarjota Iisalmen yleisölle vauhdikasta ja voittavaa jääkiekkoa, kommentoi tuore päävalmentaja.

Turusta kotoisin oleva valmentaja on toiminut kaksi edellistä kautta KeuPa HT:n valmennusryhmässä, jolloin joukkue eteni kaksi vuotta peräkkäin Mestiksen finaaleihin. Kulunut kausi oli miehelle ensimmäinen päävalmentajana, joka päättyi hienosti Mestis-hopeaan.

- Odotetusti haastava kausi, joka antoi paljon oppia siitä, mitä päävalmentajana toimiminen Mestiksessä vaatii. Hallitsevana mestarina on aina vaikea lähteä uuteen kauteen, kun odotukset totta kai ovat erittäin korkealla, kertoi Härkönen ensimmäisestä päävalmentaja kaudestaan.

- Runkosarjassa vain ajoittain sain joukkueen pelaamaan haluamaani kiekkoa, mutta playoffeissa pääsimme suhteellisen hyvin siihen peliin kiinni. Erittäin antoisa ja opettava kausi kokonaisuudessaan ja uskon että se kehitti itseäni valmentajana valtavasti, jatkoi Härkönen.

KeuPa HT:n lisäksi 32-vuotias Härkönen on valmentanut Kajaanin Hokissa sekä Itävallassa. Leppoisana ja sanavalmiina tunnettu valmentaja on pistänyt merkille Iisalmessa vallitsevan hyvän kiekkobuumin.

- Aina ollut huikea tunnelma peleissä ja yleisö elää vahvasti mukana onnistumisissa, mutta osaavat olla kriittisiä tarvittaessa niin kuin pitääkin. Muuten ei kaupungista paljon tietoa ole, mutta kaikki tietää, että Iisalmessa tehdään Olvin puolesta Suomen parasta olutta, kertoi Härkönen tietämystään Iisalmesta.

Pelillisesti Härkönen lupaa, että kaukalossa tullaan näkemään taisteleva sekä viihdyttävä IPK. 

- Vahvasti puolustava joukkue, joka jättää joka ilta kentälle kaikkensa. Puolustaminen tulee olemaan se selkäranka, joka auttaa raikkaaseen ja luovaan hyökkäyspelaamiseen. Emme lähde varmistelemaan tai pelkäämään virheitä, vaan positiivisen uskalluksen kautta tulee kaikki tekeminen, joka johtaa viihdyttävään ja tehokkaaseen pelaamiseen sekä pelaajien kehittymiseen, avasi Härkönen filosofiaansa.

IPK:lle tärkeä jatkosopimus – Kapteeni Huttunen jatkaa Iisalmessa.

IPK on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Otto Huttusen kanssa. Kolme kautta Mestiksessä IPK:ta kipparoinut Huttunen pelasi ylivoimaisesti parhaan kautensa, kun 47:ssä ottelussa syntyi 33 tehopistettä.

Tammikuussa valmentajaa vaihtanut IPK piristyi huomattavasti pelillisesti, mikä näkyi myös Huttusen tilastosarakkeessa. Huttunen nakutti kevätkaudella 22:ssa ottelussa 27 pistettä ja tuli valituksi Mestiksen kuukauden pelaajaksi helmikuussa. Peli-Karhujen kapteeni sijoittui lopullisessa puolustajien pistepörssissä toiseksi.

Hieno kausi poiki myös upean mahdollisuuden, kun mies harjoittelee kesän IPK:n sopimuspelaajana yhteistyöseura KalPa:n mukana. 

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next