lauantai, 11 toukokuu 2019 09:25

IPK:lle kahdeksan pelaajasopimusta - Kinnunen, Hämäläinen sekä Jaatinen jatkavat Iisalmessa

IPK on solminut 8 pelaajasopimusta kaudelle 2019-2020.

Jatkosopimukseen nimensä rustasivat joukkueen runkopelaajiin usean kauden ajan kuuluneet Saku Kinnunen sekä Aleksi Hämäläinen. Hyökkääjä Eemil Jaatinen on solminut seuran kanssa juniorisopimuksen.

Uusina niminä Iisalmessa nähdään hyökkääjät Lauri Huhdanpää, Alex Olkinuora, Nicklas Rintamäki, Samu Miettinen sekä puolustaja Niklas Mikkonen. 

Kinnunen ja Hämäläinen jatkavat – Jaatiselle juniorisopimus

Vuoden jatkosopimuksiin nimensä rustanneet Saku Kinnunen sekä Aleksi Hämäläinen ovat olleet IPK:n runkopelaajia koko seuran Mestis-taipaleen ajan. 

Viime kaudella nuorten maailmanmestari Kinnunen operoi 40 ottelua tehoin 6+16. Kinnuselta löytyy 128 Mestis-ottelun lisäksi 146 Liiga-ottelua KalPa:n riveistä.   

Hämäläisten veljeksistä nuorempi, Aleksi, on edustanut IPK:ta koko seuran Mestis-historian ajan. Nuorelta SuKiKa:n kasvatilta löytyy yhteensä 127 ottelua IPK:n paidasta. 

- Sekä Kinnunen että Hämäläinen ovat edustaneet seuraa koko sen Mestis-taipaleen ajan. Tarvitsemme joukkueeseen jatkuvuutta edellisiltä kausilta, joten näiden pelaajien halusimme ilman muuta jatkavan Iisalmessa. Odotamme pelaajilta vastuun kantoa sekä seuraavan askeleen ottamista tulevalla kaudella, kommentoi IPK:n GM Jarmo Ylisipola tuoreita jatkosopimuksia. 

Hyökkääjä Eemil Jaatisen kanssa seura on solminut juniorisopimuksen kaudelle 2019-2020. IPK:n oma kasvatti haisteli jo edellisellä kaudella ilmapiiriä edustusjoukkueen harjoituksissa ja kahdessa Mestis-ottelussa. 

- Eemil on loistava esimerkki kaikille IPK:n ja pienen seuran junioreille. Määrätietoisella ja nöyrällä työnteolla on mahdollisuus nousta aina seuran edustusjoukkueeseen asti. Eemil on paikkansa ansainnut, jatkoi Ylisipola. 

Taitoa sekä nuoruuden intoa hyökkäykseen

Tulevan kauden hyökkäyskalustoon IPK on kiinnittänyt erittäin taitavan Lauri Huhdanpään. Jokipoikien ja KeuPa HT:n paidassa 142 otteluun 70 pistettä nakutellut hyökkääjä hakee uralleen uutta nosteta Iisalmesta. 

- Huhdanpää on taitojensa puolesta sarjan ehdotonta eliittiä. Lauri on poikkeuksellinen luistelija varustettuna erinomaisella syöttötaidolla. Uskomme, että tutussa valmennuksessa saamme hänestä parhaan irti, kommentoi Ylisipola. 

Toinen uusi kiinnitys hyökkäykseen on Nokian Pyrystä Iisalmeen siirtyvä Alex Olkinuora. Viime kaudella hyökkääjä viimeisteli 53 pistettä Suomi-Sarjassa, tehden näin läpimurron aikuisten sarjoissa. 

- Saimme Alexista erittäin hyviä suosituksia Nokian suunnalta. Hän on erittäin nopea luistelija ja pienestä koostaan huolimatta erittäin kova kamppailija. Tiedämme hänen pystyvän pelaamaan korkealla tasolla myös Mestiksessä, kertoi Ylisipola. 

Kolmas hyökkäykseen kiinnitetty nuori pelaaja tulee Mikkelistä, kun Nicklas Rintamäki liittyy Peli-Karhujen riveihin. Jukureiden A-nuorissa 25 maalia viimeistellyt taitava hyökkääjä pelaa tulevalla kaudella ensimmäiset pelinsä miesten sarjoissa.

- 25 maalia 45 otteluun on sarjassa kuin sarjassa kova suoritus. Saimme myös Nicklaksesta positiivista viestiä Mikkelin kontakteilta, ja nuorella miehellä itsellään on valtava halu eteenpäin uralla, joten saamme hänestä potentiaalisen tuloksentekijän tulevaksi kaudeksi, valotti Ylisipola.

Samu Miettinen sekä Niklas Mikkonen Kuopiosta Iisalmeen

KalPa:n A-nuorista Iisalmeen siirtyvät hyökkääjä Samu Miettinen sekä puolustaja Niklas Mikkonen. Molemmat pelaajat juhlivat toissa kaudella A-nuorten Suomen mestaruutta Tommi Miettisen alaisuudessa. Miettinen piipahti viime kaudella lainalla myös Iisalmessa, kun mieheltä löytyy neljä ottelua IPK:n paidasta. Molempien pelaajien sopimuksissa on kuukauden kestävä koeaika. 

- Samu on meille tuttu pelaaja jo viime kaudelta, kun hän oli neljä ottelua lainalla meillä. Lisäksi mies juhli kolmena keväänä putkeen mestaruutta KalPa:n junnuissa, joten hän tietää mitä voittaminen vaatii. Uskomme, että saamme hänestä runkopelaajan tuleviksi vuosiksi, kommentoi Ylisipola. 

- Niklas pelasi vielä pari kautta takaperin meidän IPK:n junioreissa. Hän on ottanut pelaajana isoja steppejä eteenpäin ja oli runkopuolustaja mestaruutta juhlineessa joukkueessa reilu vuosi sitten. Uskomme, että tämä trendi jatkuu myös Iisalmessa, päätti Ylisipola.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next