tiistai, 14 toukokuu 2019 07:56

Teemu Seppänen palaa Hokin maalin suulle

 

Maalivahti Teemu Seppänen palaa Hokkiin viiden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Hokin maalivahtikaksikon täydentää Tomi Rautio.

Teemu Seppänen, 32, pelasi viimeksi kaudella 2013–2014 Hokki-paidassa. SuPS-kasvatin sopimus on yksivuotinen.

– Seppänen tuo joukkueeseen rutkasti kokemusta. Hän on tähän sarjaan kärkivahti ja lisäksi Kainuun omia poikia. Hänelle olisi ollut ottajia ulkomaita myöten, mutta hienoa että asiat saatiin nopeasti maaliin ja "Sepi" valitsi Kajaanin monista vaihtoehdoista, Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen iloitsee.

Viimeiset neljä kautta Tanskassa pelannut 168-senttinen maalivahti palaa Hokkiin intoa täynnä.

– Hyvillä mielillä palaan takaisin Hokkiin, tämä on paluu kotiin. Pääsee taas asettumaan ja pelaamaan uudella innolla Mestis-kiekkoa, kun on muutama vuosi taukoa. Osaan arvostaa tiettyjä asioita suomalaisessa jääkiekossa, kun olen nähnyt muutakin, Seppänen kommentoi.

Seppänen on aiemmin urallaan edustanut Hokkia viidellä eri kaudella. Viimeisimmän pestin päätteeksi hänet valittiin Mestiksen toiseen All Stars -kentälliseen.

– Olen seurannut seuran toimintaa, kun olen kesät Kajaanissa. Nyt asiat ovat hyvällä mallilla, seura on vakaalla pohjalla ja ympärillä on hyvä pöhinä. Kaikki asiat ovat ainakin ulospäin aiempaa paremmin.

Viisi viime vuotta Seppänen on viettänyt ulkomailla. Yhden Kazakstanissa ja neljän Tanskassa vietetyn kauden jälkeen oli aika palata takaisin Suomeen pelaamaan.

– Nyt on viisi vuotta viime peleistä Suomessa. Kazakstanissa oli hyvä kausi ja sen jälkeen on ollut helppo matkustaa. Viimeisin kausi Tanskassa ei ollut kauhean nautinnollinen, kun joukkue oli heikko. Nyt ei ole enää hinkua lähteä ulkomaille pelaamaan.

Tomi Raution optio käytetty

Hokin toisena maalivahtina kaudella 2019–2020 torjuu Tomi Rautio, joka pelasi Hokissa myös päättyneellä kaudella. Rautio teki kesällä 2018 Hokin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, jonka optio astui voimaan Hokin noustua Mestikseen.

– Raution sopimuksessa oli Mestis-pykälä, joka käytettiin. Tältä osin maalivahtiosasto tulevaa kautta varten on valmis. Olen erittäin tyytyväinen kaksikkoon ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan joukkuetta eteenpäin, Karjalainen toteaa.

Rautio torjui päättyneellä Hokissa 29 ottelua torjuntaprosentilla 91,90. Kauden päätteeksi Rautio juhli Suomi-sarjan mestaruutta.

– Hienoa päästä pelaamaan Mestistä. Viime vuonna asetin henkilökohtaiseksi tavoitteeksi, että kauden jälkeen pelaan Mestistä. Hieno homma koko Kainuulle, että Hokki nousi sinne minne kuuluukin, Rautio hehkuttaa.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next