tiistai, 21 toukokuu 2019 07:05

IPK:lle pino uusia pelaajasopimuksia

Iisalmen Peli-Karhut on solminut viisi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2019-2020.

Vuoden jatkosopimuksiin nimensä kirjoittivat hyökkääjä Juuso Nevalainen sekä puolustaja Janne Koponen. Uusina niminä joukkueessa nähdään puolustajat Ville Järvinen, Valtteri Määttä sekä Rene Kojonkoski.

Nevalainen ja Koponen jatkavat 

Kaksi edellistä kautta IPK:ssa rymistellyt hyökkääjä Juuso Nevalainen jatkaa myös tulevalla kaudella Iisalmessa. Viime kaudella 33 ottelua tehoin 4+9 pelannut suoraviivainen hyökkääjä kuuluu IPK:n tasaisen varmoihin suorittajiin illasta toiseen. Nevalaisen kulunut kausi päättyi kuitenkin ikävään loukkaantumiseen helmikuussa, mutta hänen pitäisi olla pelikunnossa, kun kausi syyskuussa käynnistyy. 

- Kuntoutus on mennyt hyvin ja täysin aikataulussa ollaan. Viime kaudesta jäi todella paljon nälkää tulevalle syksylle ja olen viihtynyt Iisalmessa erinomaisesti, joten päätös jatkosopimuksesta oli luonnollinen, kommentoi Nevalainen. 

- ”Nepi” on meidän ns. ”santapaperiosastoa”, mutta hän omaa potentiaalia myös maalintekoon. Hän tulee olemaan erittäin tärkeä palanen tulevan kauden joukkuettamme, myhäili IPK:n GM Jarmo Ylisipola.

Puolustuslinjoilleen IPK kiinnitti puolustaja Janne Koposen. Kaksi kautta IPK:n puolustuksessa luutinut KalPa:n kasvatti kuuluu niin ikään IPK:n luottopelaajiin. Siitä kertoo kahdella edellisellä kaudella pelatut 99 ottelua. Koponen on siis missannut vain yhden ottelun runkosarjassa kahdella edellisellä kaudella. 

- ”Kopo” ei pidä itsestään meteliä, mutta oma ruutu hoituu auringon varmasti. Hän tuo puolustukseen rauhallisuutta sekä peruspelaamista ja hänet voi heittää kaukaloon tilanteessa kuin tilanteessa, avasi Ylisipola. 

Jämäkkyyttä sekä nuorta osaamista puolustukseen

Uutena miehenä IPK:n takalinjoilla nähdään KooKoo:sta Iisalmeen siirtyvä puolustaja Ville Järvinen. Tampereelta lähtöisin oleva 22-vuotias Ilveksen kasvatti on nuoresta iästään huolimatta suhteellisen kokenut pelaaja. Mieheltä löytyy vyöltä 86 Liigaottelua Ilveksen ja KooKoo:n väreistä sekä 34 Mestisottelua LeKi:n, Ketterän ja KOOVEE:n paidassa.

- Saimme kerta heitolla puolustukseen kokoa ja näköä! Villestä saamme allakerran ”liiderin”, joka omaa kokomusta myös Liigan puolelta. Jämäkän puolustamisen lisäksi mieheltä voidaan odottaa myös erittäin laadukasta kiekollista pelaamista. Isoksi mieheksi hän liikkuu jäällä erittäin hyvin, myhäili Ylisipola tyytyväisenä. 

Järvisen lisäksi IPK kiinnitti puolustukseen  kaksi nuorta pelaajaa KalPa:n A-nuorista, kun Valtteri Määttä sekä Rene Kojonkoski rustasivat nimensä vuoden sopimukseen. 

Utajärvellä syntynyt Määttä siirtyi Oulusta Kuopioon B-juniori ikäisenä ja kuului kolmella edellisellä kaudella Tommi Miettisen luottopuolustajiin KalPa:n A-nuorissa. 

- Valtteri on erittäin sitkeä ja urheilullinen nuori mies. Hänen osaamisensa tulee esille puolustuspelissä sekä alivoimalla. Hän kuului myös viime kaudella kapteenistoon, mikä on merkki ominaisuuksista, joita haluamme joukkueeseemme, kommentoi Ylisipola. 

Rene Kojonkoski on KalPa:n juniorimyllyn läpikäynyt puolustaja, joka on kantanut myös IPK:n paitaa 7 ottelun ajan seuran A-nuorissa kahdella eri kaudella. Myös Kojonkoski ja Määttä kuuluivat ”Toman” valmentamaan joukkueeseen, joka juhli vuosi sitten A-nuorten suomenmestaruutta. 

- Rene on erittäin urheilullinen sekä hyvä liikkumaan jäällä, joten luistelua voidaan pitää hänen ehdottomana vahvuutenaan. Näillä nuorilla miehillä on kova halu edetä uralla eteenpäin, joten IPK ja Mestis on heille luontainen seuraava haaste, kommentoi Ylisipola.

Sekä Määtän että Kojonkosken sopimuksessa on elokuun kestävä koeaika. 

- Haluamme ryhmäämme urheilullisia ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Kaikilla nuorilla pelaajilla, joiden kanssa olemme tehneet sopimuksen, on erittäin realistinen mahdollisuus pelata Mestistä laadukkaalla tasolla. Joukkueessa tulee vallitsemaan erittäin kova kilpailutilanne elokuun 1. päivä alkaen, mikä vie meitä eteenpäin, avasi Jarmo Ylisipola tilannetta.

- Joukkueen runko on hyvällä mallilla, mutta etsimme vielä ainakin yhtä maalivahtia, yhtä puolustajaa, sekä ainakin kärkikenttien hyökkääjiä, päätti Ylisipola pelaajatilanteesta. 

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next