keskiviikko, 29 toukokuu 2019 14:19

Jokipojat täydensi valmennustiimiään Benjamin Laurinkarilla

Benjamin Laurinkari liittyy Jokipoikien valmennustiimiin.

Jokipojat on täydentänyt valmennustiimiänsä, kun keväällä 27 vuotta täyttänyt valmentajalupaus Benjamin Laurinkari hyppää mukaan päävalmentaja Joni Petrellin ja maalivahtivalmentaja Arto Pyykön rinnalle. 

Saksassa syntynyt, mutta jo pienenä poikana Kuopioon asettunut Laurinkari pelasi juniorivuotensa KalPassa aina A-nuoriin saakka, kunnes siirtyi vuonna 2011 Jokipoikien A-nuoriin ollen toisella kaudellaan 2012-2013 myös joukkueensa kapteeni. Joensuusta matka jatkui Rovaniemelle, jossa vierähtikin useampi vuosi.

Ensimmäisen kauden Rovaniemellä Laurinkari toimi vielä pelaajana, mutta peliuran päättäneen loukkaantumisen jälkeen intohimo vei penkin taakse. Tähän kuului kouluttautuminen kokonaisvaltaiseen valmentamiseen. Laurinkari toimi Petteri Hirvosen apuvalmentajana RoKin noustessa Mestikseen. Mestiksessä hänen kokemuksensa karttui myös Petri Karjalaisen aisaparina ja neljään kauteen sisältyi myös hetki päävalmentajana, kun Petteri Hirvosen ja RoKin tiet erkanivat. Rovaniemeltä matka jatkui Kouvolaan, jossa hän toimi viime kauden KooKoon B-nuorten vastuuvalmentajana. Laurinkarin sopimus on päävalmentaja Joni Petrellin tapaan mallia 1+1.

-Heti ensimmäisestä puhelusta lähtien tuli sellainen fiilis, että ”Benkku” olisi minulle aika täydellinen kaveri Jokipoikiin. En halunnut missään nimessä mitään kiekonkerääjää, vaan nykykiekossa kyse on yhteistyöstä ja olen varma, että me täydennämme toisiamme sillä tavalla, että se kehittää meidän pelaajia parhaalla mahdollisella tavalla. Me molemmat haluamme valmentaa vielä monia monia vuosia ja myös valmentajissa pätee sama kuin pelaajissa, eli kunnianhimo ja halu kehittyä pitää olla läsnä arjessa. Äärimmäisen isona asiana pidän myös sitä, että Jokipojat näki tärkeänä saada apuvalmentaja kokopäiväisesti mukaan. Tästä tulee hyvä juttu, päävalmentaja Joni Petrell luonnehtii.

-Luonnollisesti todella positiiviset ja innostuneet fiilikset tulevasta! Toimintaympäristö on tuttu ja Jonin sekä ”Aatsin” kanssa sitä pystytään varmasti vielä kehittämään eteenpäin. Viihdyin Joensuussa erinomaisesti täällä pelatessani ja perinteikkääseen seuraan on hienoa päästä nyt valmentamaan, Laurinkari kommentoi.

-Mitään aikatauluja en ole asettanut omalle valmentajauralleni. Uskon arjen voimaan ja tarkoituksena onkin kehittää ja kehittyä joka päivä jollain osa-alueella. Sen millä arjen työ palkitaan, aika näyttää, Laurinkari jatkaa.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next