maanantai, 17 kesäkuu 2019 19:03

Hugo Gallet IPK:n takalinjoille

isalmen Peli-Karhut on hankkinut puolustukseensa MM-kisakokemusta, kun kahdet edelliset MM-kisat Ranskaa edustanut Hugo Gallet siirtyy IPK:n takalinjoille.

Pohjois-Ranskasta Amiensin kaupungista kotoisin oleva puolustaja pelasi viime kaudella 44 ottelua Ranskan pääsarjassa Bordeaux Boxersin riveissä tehoin 5+22. Hieno kausi toi tunnustusta nuorelle pelaajalle myös liigalta, kun Gallet palkittiin kauden päätteeksi Ranskan liigan parhaana nuorena pelaajana. 21-vuotias puolustaja on ollut viime kausina myös vakiokasvo Ranskan maajoukkueessa, mistä kertovat kahdet peräkkäiset MM-kisat, joissa Gallet:n on esiintynyt yhteensä 11 ottelussa. 

- Nuori eteenpäin pyrkivä puolustaja, joka on pelannut kahdet MM-kisat, edustaa ensi kaudella Iisalmen Peli-Karhuja, joten luonnollisestikin olemme erittäin innoissamme. Olemme todella tyytyväisiä, että Hugo valitsi meidät, mikä myös kertoo Suomen maineesta jääkiekkomaailmassa, hehkui IPK:n GM Jarmo Ylisipola. 

- Olen todella iloinen paluustani Suomeen. Rakastin viettämääni kahta vuotta Turussa ja tapa, jolla teimme siellä töitä, oli mielestäni erinomainen, kommentoi Gallet tuoretta sopimusta. 

- Pystyn mielestäni pelaamaan kahteen suuntaan luotettavasti, mutta tavoitteeni on kehittyä joka päivä. Kuulin IPK:sta ja valmennuksesta hyvää ja Mestis on erittäin hyvä kehittymispaikka, joten ajattelin tämän olevan paras vaihtoehto urallani, mies jatkoi. 

Kotikaupungissa viettämien juniorivuosien jälkeen Gallet pelasi kaksi kautta USA:n juniorisarja NAHL:ssa, jossa kertyi 91 ottelua Austin Bruinsin ja Minnesota Magiciansin väreissä. Amerikan vuosien jälkeen tie vei Suomen Turkuun, joten visiitti Suomeen ei ole Gallet:n ensimmäinen. Vuosina 2016-2018 hän pelasi TPS:n A-nuorissa, jonka jälkeen hän palasi kotimaahansa, jossa pelasi ensimmäiset ottelut maansa pääsarjassa viimekaudella.  

- Saimme hänestä hyviä suosituksia ja tietoa, että hän on erittäin kova tekemään töitä niin kaukalossa, kuin myös sen ulkopuolella. Jo lyhyessä ajassa on käynyt selväksi, että hän on fiksu ja jalat maassa oleva kaveri, joka haluaa mennä eteenpäin urallaan. Me haluamme auttaa häntä siinä, jatkoi Ylisipola.

- En tiedä Iisalmesta hirveästi, mutta tulen innoissani uuteen kaupunkiin. Tavoitteeni on edetä urallani eteenpäin ja päästä jääkiekkoilijana niin pitkälle, kuin mahdollista, Gallet päätti. 

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next