maanantai, 24 kesäkuu 2019 10:33

Keni Karalahti Kiekko-Vantaan puolustukseen

Kiekko-Vantaan puolustus saa kovan vahvistuksen 25-vuotisjuhlakaudelle.

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2019–20 kattavan sopimuksen puolustaja Keni Karalahden, 27, kanssa.

– Hyvillä ja odottavin mielin liityn joukkueeseen. Olisi tietysti ollut mukava olla joukkueen mukana jo ennen juhannusta ja tutustua jätkiin jo siinä, mutta on ryhmässä muutama entuudestaan tuttu kaveri. Haluan pelata vahvan ja ehjän kauden ja auttaa joukkuetta voittamaan, Keni Karalahti kertoo.

Karalahti pelasi vielä kaudella 2014–15 kolmosdivisioonaa HC Vissyn pelipaidassa, mutta on ottanut isoja steppejä viime vuosina urallaan muun muassa Ville Niemisen alaisuudessa.

Karalahti on pelannut kolmen edellisen kauden aikana yhteensä 89 SM-liigaottelua Mikkelin Jukureiden ja Lahden Pelicansin riveissä.

Mestiksestä oikealta napakasti laukovalta puolustajalta löytyy kokemusta 44 ottelun verran KeuPa HT:n ja Peliittojen pelipaidasta.

Karalahti tuo lohipaitojen puolustukseen ennen kaikkea kovuutta sekä johtajuutta, mutta myös kiekko pysyy lavassa ja kuti lähtee viivalta kovaa.

– Tuon puolustukseen kovuutta ja varmasti myös johtajuutta. Tiedän mitä voittaminen vaatii ja haluan voittaa täällä, Karalahti sanoo.

Päättyneellä kaudella Karalahti kiekkoili alkukauden Pelicansin pelipaidassa, jossa saalisti kahdessa ottelussa yhden syöttöpisteen. Lisäksi raamikas ja jämäkkä puolustaja tahkosi kahdeksan ottelun verran Mestistä Peliittojen mukana tehoilla 1+1. Loppukauden Karalahti vietti Slovakian pääsarjassa HK Popradin joukkueessa, jossa saalisti 31 ottelussa runkosarjassa tehot 3+2 ja kevään 12 pudotuspeliottelussa tehot 1+4.

– Loppupeleissä viime kausi oli kuitenkin hyvä. Sain Pelicansista hyvät neuvot mitä tulee kehittää ja miten pelata. Sain pelata paljon ja toteuttaa Slovakiassa itseäni. Se oli hyvä kokemus, Karalahti toteaa.

Kiekko-Vantaa on Karalahdelle tuttu organisaatio, sillä puolustaja vietti kaksi kautta seuran A-nuorissa (2011–13).

– Kiekko-Vantaa ja halli ovat tuttuja entuudestaan. Tiedän päävalmentaja Jesse Wellingin, ja se mitä olen kuullut siitä mihin tässä seurassa pyritään ja millaista toiminta on, niin päätös oli lopulta aika helppo, Karalahti valottaa.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next